U našoj župi djeluje župni zbor, koji svojim složnim pjevanjem uveličava nedjeljna i blagdanska liturgijska slavlja, hodočašća, te razne svečane prigode. Mješoviti zbor se sastoji od tridesetak članova naše župe, različitog uzrasta. Sudjeluje u misnim slavljima u župnoj crkvi i župnim filijalama, no tijekom većih blagdana ili svečanijih prigoda članovi zbora udruže snage, pa tada skladno i radosno zajednički povedu pjesmu ispred čitavog puka. Zbor njeguje višeglasno pjevanje kroz liturgijske skladbe i pučke crkvene popijevke, no ni novije šansone i melodije modernijeg prizvuka mu nisu strane, sve kako bi slavljenje približili širokoj lepezi uzrasta župljana. Znamo da pjevanje ispunjava cijelo ljudsko biće, otvara srca i širi toplinu među ljudima. Tako i zboraši znaju da pjevanje nije samo ukras liturgiji, već je i sam dio liturgije. Na taj način služe Bogu i približavaju ljepotu Božjeg kraljevstva svakom župljanu. Riječima svetog Augustina – „tko (dobro) pjeva, dvostruko moli!“

Zbor je tijekom rada, osim na redovitim misnim slavljima, nastupao i u susjednim župama, televizijskim i radio postajama. Često je po hodočasničkim mjestima ostavio zapažen trag u slavljenju Boga kroz toplu, energičnu i složnu pjesmu satkanu od velikog broja glasova sudionika, po čemu je nadaleko bio poznat i stekao reputaciju koja se proširila i izvan granica domovine. Ovdje se naročito ističu hodočašća u Hrvatsko nacionalno svetište Marija Bistrica, kamo su nerijetko i druge župe ciljano dolazile u isto vrijeme na hodočašće kad i župa Kravarsko, samo da mogu doživjeti nešto što nisu mogli doživjeti nigdje drugdje u svijetu!

Svake godine zbor sudjeluje u liturgijskom slavlju za Križevo, dan župe u mjesecu rujnu, na koncertu Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije, na božićnom koncertu Folklornog ansambla Šiljakovina, te u suradnji sa pjevačima i tamburašima Kulturno umjetničkog društva Kravarsko u sudjelovanju na misnom slavlju na polnoćki, gdje se isprepliću mnogobrojni glasovi članova zbora i puka sa zvukovima župnih orgulja i žica tamburica. Za blagdan svete Cecilije članovi zbora svih župnih filijala upriličuju kratki koncert za župljane i radosno druženje. Većina ovdje navedenih događanja već ima status tradicije i običaja.

Podršku zboru su, osim svećenika i župnika koji su djelovali u župi, pružili i razni orguljaši, voditelji zborova i mnogobrojni župljani. Tako je vrijedno spomenuti g. Josipa Siladija, orguljaša u župnoj crkvi i prije nego su izgrađene same crkvene orgulje. Misna slavlja je pratio na harmoniju na nožni pogon, koji se još i danas čuva u crkvi. Nakon što su u župnoj crkvi izgrađene orgulje sa 8 registara, manualom i pedalom, 1965.g. od strane tvrtke Heferer, na orguljama je često gostovao prof. Vladimir Šram, učitelj u lokalnoj osnovnoj školi, koji je svojevremeno bio orguljaš i u Petrinji i Velikoj Gorici. Podršku zboru na orguljama je kratko vrijeme pružio i Franjo Sremić, te je nakon njega dirigentsku palicu preuzeo orguljaš Mario Mikloušić, koji je u kravarsko zborsko pjevanje uveo i modernije šansonske tonove. Za daljnju animaciju pjevanja u liturgijskom slavlju je uskočio Danijel Petrac, tada još školarac. Uz veliku pomoć i zalaganje župnika Ljube Vukovića je zbor podignut na još višu razinu. Voditeljstvo zbora nakon toga dospijeva u darovite ruke mladih glazbenika. Narednih 6 godina voditeljstvo preuzima Josip Kolarec, neko kratko vrijeme Leopold Stašić, te nakon toga 2 godine Ivan Zlodi. 

Od 2019. godine nadalje vodstvo župnog zbora i sviranje orgulja preuzima Danijel Petrac, uz pomoć koordinatora i voditelja po župnim kapelama; Danica Čačić u Donjem Hruševcu, Ivan Zlodi u Velikoj Buni, Amalija Čehulić i Ana Matković u Šiljakovini, te Nevenka Pejak u Kozjači. Probe se održavaju jednom tjedno, te ponekad i koji puta više ili pak manje, ovisno o prilici i potrebi. 

Zbor uvijek ima otvorena vrata za sve dobronamjernike i šalje trajni poziv svima kojima je dragi Otac podario talente, darove dobroga sluha i plemenitog glasa. Neka budu pozvani ispreplesti svoje darove u radost svete mise uz pjesmu, sa braćom ljudima na slavu nebeskom Ocu!