„Širenje i porast udruženja i pokreta koji pretežito okupljaju mlade (14 do 35 godina) može se držati djelom Duha Svetoga koji otvara nove putove.“ ( Christus vivit, br.202.)

Jedan od tih novih putova je i Zajednica mladih koja na razini župe okuplja mlade na jednom mjestu gdje će moći primiti ne samo izgradnju u vjeri, nego će im omogućiti također da dijele s drugima životna iskustva, da slave, pjevaju, slušaju konkretna svjedočanstva i iskuse zajednički susret sa živim Bogom.

Susreti Zajednice mladih u našoj župi bogati su različitim sadržajima. Mladi zajedno mole, pjevaju, druže se te bolje upoznaju svoju vjeru putem različitih kateheza i filmova duhovne tematike. Također, zajednica mladih sudjeluje u životu župe te su mladi do sada bili aktivni u mnogim župnim hodočašćima i događajima u župi. Sudjelovanje na župnom križnom putu, hodočašću u Međugorje, dekanatskom hodočašću u Goru, Emausu na Krki samo su neki od trenutaka u kojima su se mladi imali prilike više međusobno zbližiti i produbiti svoj odnos s Bogom. Od posebnog značaja za mlade bilo je sudjelovanje na Susretima hrvatske katoličke mladeži i Molitvenom festivalu Mladih.

Papa Franjo mlade opisuje kao budućnost, ali i kao sadašnjost. Dragi mladi, u skladu s riječima pape Franje: Odvažite se živjeti svoju mladost kao dar, otjerajte svoje strahove i živite! Ne oduzimajte svojoj mladosti prijateljstvo s Isusom koji joj daje puninu! Isusovo naučavanje poziva nas: „Radite, ali ne za hranu propadljivu, već za hranu koja ostaje za život vječni.“ (Iv, 6, 27) Pridružite se zajednici mladih kako bismo zajedno radili na duhovnoj hrani. Vrata zajednice mladih stalno su otvorena svim novim članovima.

Dođite i pronađite mjesto ljepote zajedničkog druženja mladih, budite „sol zemlje i svjetlo svijeta“! Zajednica mladih župe Kravarsko okuplja se svakoga petka u 20.00 sati u župnom Pastoralnom centru Stjepan Povoljnjak.