Velečasni gospodin Siniša Blatarić rođen je 27. ožujka 1979. u  Rijeci. Svoje djetinjstvo, mladost i školovanje proveo je u župi sv. Ivana Krstitelja, Koprivnički Ivanec. Svoj svećenički put započeo je 2007. god. kada je stigao kao pitomac u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu. Uspješno i u redovnom roku završio je petogodišnji studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, a 14. rujna 2012. godine diplomirao.

13. listopada 2012. god. zaređen je za đakona Varaždinske biskupije i po biskupovom dekretu poslan u župu Sveti Ilija na đakonski praktikum. 22. lipnja 2013. u varaždinskoj katedrali zaređen je za prezbitera Varaždinske biskupije od mons. Josipa Mrzljaka, biskupa.

Te iste godine dobio je dekret za župnog vikara u župi sv. Vida Vidovec, kod župnika Dragutina Bogadija, gdje je proveo dvije godine. 2015. godine premješten je za župnog vikara u župu sv. Vida Pitomača, kod župnika Ivice Puškadije, gdje je proveo tri godine. 2018. godine u dogovoru sa biskupom odlazi na posudbu u Sisačku biskupiju. Biskup Vlado Košić dodijelio mu je dekret za župnog upravitelja župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko.

Osim upravljanja župe, uključen je u zajednicu Kursiljo, duhovnik je prezidja Marijine legije „Kraljice apostola“.