Molitvena zajednica Sveti Križ ( u daljnjem tekstu Mz) aktivna je u našoj župi od listopada. 2013.godine. Mz je zajednica Duha Svetoga.

Osnovana je na inicijativu tadašnjeg župnika včl.  Ivana Kljunića i župljana koji su bili aktivni u drugim zajednicama Obnove u Duhu Svetom. Potaknuta je djelovanjem sile i snage Duha svetog u svakom pojedinom članu.

Danas zajednica broji 6 aktivnih članova i nekolicinu podržavajućih.

Susrete održavamo u župnom Pastoralnom centru Stjepan Povoljnjak četvrtkom u 20 h.

Duhovni pratitelj zajednice je naš včl.Siniša Blatarić koji sudjeluje na susretima kad god mu to dužnosti dozvoljavaju.

Zašto zajednica?

Vodeći se Isusovim riječima u Mt 18, 19-20 “Nadalje vam kažem: Ako dvojica od vas na zemlji jednodušno zamole što mu drago, moj nebeski Otac će im dati.”

“Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime ondje sam ja među njima.”,vjerujemo da u zajedništvu ostvarujemo puninu obećanja.

U duhu nove evangelizacije zajednica prvenstveno moli. Što je molitva?

Molitva je prema KKC, uzdizanje uma i srca k Bogu ili traženje dobrih stvari od Boga.

Molitva je ključ koji otvara vrata Božje moći. U Mt 7, 8-11, Isus kaže: “Doista, tko god ište, prima; i to traži nalazi; i onomu koji kuca otvoriti će se.” 

“I zazovi me u dan tjeskobe; oslobodit ću te, a ti ćeš me slaviti.” (Ps 50, 15) 

Na svakom susretu slavi se Gospodin, ŽIVI ISUS, na način da se zazove Duh Sveti koji u nastavku vodi susret bilo u zagovornoj (zastupničkoj) ili slavljeničkoj (zahvalnoj) molitvi. 

Čita se i razmatra Evanđelje od nedjelje koja slijedi.

Kroz molitvu krunice Božanskog Milosrđa prikazuju se osobne nakane i nakane onih ljudi koji su tražili molitvu. Po završetku susreta postoji mogućnost molitve za ozdravljenje i oslobođenje, za one koji to žele.

Mz surađuje i sa ostalim zajednicama u župi; Marijinom legijom (podržavajući članovi molitve tesere); na pomoći smo Caritasu (raznošenje paketa i pružanje duhovne pomoći korisnicima); zajednicom mladih (duhovni pratitelji). 

Mz je aktivno uključena u pastoral gdje su njeni članovi u evangelizacijskim i liturgijskim grupama. U suradnji sa župnikom Mz učestvuje u organizaciji proslava svetkovina u župi, duhovnih obnova, hodočašća i sl. 

Sudjeluje redovito u jednogodišnjim susretima Mz, udruga i pokreta u našoj Sisačkoj biskupiji. 

Sve one koji su otvorena srca i duha pozivamo da nam se priključe, posebno ako tko ima glazbenog dara i svira neki instrument. Dođite, slavimo Gospodina! Luka 10, 1-12, 17-20. Pratite nas i na našoj facebook stanici Mz Sveti Križ-Kravarsko. 

Božji blagoslov bio sa svima vama!