Još nema komentara

Proslava 8. godišnjice prezidija Kraljica apostola

Legionari prezidija Marijine legije Kraljica apostola proslavili su uoči Duhovskog bdijenja svečanim tjednim sastankom, osmu godišnjicu djelovanja u župi. Sastanku, 417. po redu od osnutka,  uz aktivne članove, njih šest, pridružili su se legionari iz Petrinje i pomoćni (molitveni) članovi prezidija. Članstvo u Marijinoj legiji dvojako je, aktivno i pomoćno, odnosno molitveno. Dok aktivni članovi redovito održavaju tjedne sastanke i izvršavaju apostolate, molitveni pomažu rad aktivnih članova i Marijino djelo dnevnom molitvom svete krunice. Svatko, dakle, tko nastoji svaki dan moliti  krunicu, može se uključiti u molitveno članstvo legije, bez obzira je li iz župe ili nije. Prezidij trenutno ima 41 molitvenog člana, od čega šest iz drugih župa, a ne zaboravlja niti svoje preminule molitvene članove, njih osmero. Za pokojne se redovito jednom godišnje prikazuje sveta misa.

Sve prisutne na proslavi pozdravila je predsjednica prezidija sestra Mara Tonković. U dijelu sastanka koji nosi naslov Allocutio, prisutnima se obratio duhovnik prezidija vlč. Siniša Blatarić. Marijina legija je svo nazivlje preuzela iz ustroja rimske vojske, legije, tako i pojam allocutio. To je govor kojim vojskovođa prije ili tijekom bitke hrabri i potiče vojnike na boj. Upravo je u tom duhu brat Siniša čestitao legionarima godišnjicu i ohrabrio ih za daljnji rad. Tema nagovora bio je blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije Elizabeti. Ona žurno ide, naglasio je duhovnik, poslušna poticaju Duha, da bude na pomoć i potporu. I legionari tako u svom apostolatu odlaze u posjete obiteljima i potrebnima kako bi pokazali Božju ljubav i brigu bližnjima. Tko ustraje u radu, tome ni rezultati, unatoč tome što nisu odmah vidljivi, neće izostati – ohrabrio je duhovnik sve prisutne.

Po završetku sastanka, nakon prigodnog druženja, svi su se uputili na svetu misu. U sklopu duhovskog bdijenja osvrt na rad legije od 2020. i vlastito svjedočanstvo dala je sestra Mara Tonković. Navela je kronološki događanja unutar prezidija: dolazak i obećanja novih djelatnih članova, rad u vrijeme korone, ustrajnost legionara u molitvi za duhovnu i materijalnu obnovu župe i biskupije svake subote u 12:20, uključivanje u druge molitvene i djelatne aktivnosti u župi. Cijelo obraćanje  s. Mare može se poslušati u osvrtu na događaj na stranici Komicija Gospa Snježna Petrinja ovdje.

 

 

Postavite komentar