Još nema komentara

Pastir moj

Gospodin je pastir moj:
ni u čem ja ne oskudijevam;
na poljanama zelenim
on mi daje odmora.

(Isus je pastir moj. Dao je za mene svoj život, a i danas je tu, sa mnom, po svojoj riječi. Mnogo toga želi moje srce, za mnogim čezne, ali ne oskudijeva ni u čemu. Što nemam, ištem i dobivam: mir srca, otpuštenje grijeha, rast u kreposti, pobjedu nad naravi – sve u snazi Pastira. Od Njega mi i odmor dolazi na poljanama zelenim Njegove blage i utješne riječi.)

Na vrutke me tihane vodi
i krijepi dušu moju.
Stazama pravim on me upravlja
radi imena svojega.

(Slijedim Ga kamo god vodi. Na vrutke izvora voda milosti, na meke travnjake posute cvijećem blagosti. S Njim gazim vrletno kamenje kušnji, prelazim brzace napasti. Slijedim Ga.  Njegove su staze prave. Ime Mu je: Put, Istina i Život.)

Pa da mi je i dolinom smrti proći,
zla se ne bojim, jer si ti sa mnom.
Tvoj štap i palica tvoja
utjeha su meni.

(Plaše me doline smrti, neprijazan krajolik svijeta koji želi zablatiti čistoću, uhvatiti u klopku častohleplja, povući u smrt oholosti. Zla se bojim, sama. Bojim se prijetećeg režanja zvijeri pohlepe i neumjerenosti. Od njih bježim, skrećem s puta. Tek je štap Isusove riječi, palica Njegova djela ono što prijetnje tjera, daje utjehu, osigurava prolaz i povratak na pravi put.)

Trpezu preda mnom prostireš
na oči dušmanima mojim.
Uljem mi glavu mažeš,
čaša se moja prelijeva.

(Hranim se na trpezi Isusovog tijela. On je obrana od dušmana oko mene i vlastitih mi neprijatelja, mojih slabosti. Osjećam dodir Njegov dok raščešljava skorenu prljavštinu koja me se hvata, dok oprostom uklanja s mene čičke mojih zlih djela. Primam ulje blagoslova Njegove meke ruke kojim mi kaže: „Moja si! Ja sam te otkupio.“ Praznu čašu mojih misli, želja i čežnji On puni, napunja, prepunja te se prelijeva.)

Dobrota i milost pratit će mene
sve dane života moga.
U Gospodnjem ću domu prebivati
kroz dane mnoge.

(Kad Vođa sjedne, ja sjedim. Kad stražari, mogu mirno počinuti. Kad krene, krećem. Držim Ga na oku, slušam Mu glas. Ta, kamo bih od dobrog Pastira!? S Njim ću domu Njegova Oca!)

BK

Postavite komentar