Još nema komentara

Božićno pismo župljanima

Poštovani/a,

„Tko u svom životu ne provodi u djelo bratsku besplatnost, od svoga života čini oblik pomamne trgovine, neprestano odvagujući što daje i što prima zauzvrat. Bog, s druge strane, daje besplatno, do te mjere da pomaže čak i onima koji mu nisu vjerni i daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i nad dobrima. Zato Isus preporučuje: kad daješ milostinju – neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti i Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti! Život smo primili besplatno, nismo ništa platili. Prema tome, svi možemo davati ne očekujući ništa zauzvrat, činiti dobro ne zahtijevajući isto od osobe kojoj pomažemo. To je ono što je Isus rekao svojim učenicima: Besplatno primiste, besplatno dajte! (Mt 10,8)…

Svatko s posebnom odgovornošću voli i skrbi za svoju rodnu grudu i brine se za svoju zemlju, baš kao što svatko mora ljubiti i brinuti se za svoj dom da se ne sruši, jer to neće učiniti susjedi. Dobro svijeta također zahtjeva da svatko štiti i ljubi vlastitu zemlju…To se temelji na pozitivnom značenju prava na vlasništvo: čuvam i njegujem ono što posjedujem na takav način da može pridonijeti dobro svih.“ (papa Franjo FT 140.143).

U pripremi smo iščekivanja blagdana rođenja Gospodnjeg. Prisjetimo se kako su Marija i Josip u jednom trenutku ostali bez doma, tražeći smještaj koji im nitko nije htio ponuditi. Napokon pronalaze skromnu pećinu, štalicu i to postaje njihov privremeni dom u kojem se rodio naš Spasitelj, Krist Gospodin.

I mi smo kroz dvije godine morali se skloniti u privremeni dom gdje smo se okupljali kao zajednica vjernika na liturgijskim slavljima. Bog nam je ipak bio milostiv i po svom daru udijelio da smo mogli započeti sa izgradnjom naše nove župne crkve, čiji radovi se polako približavaju kraju. Kroz godinu dana niknuo je iz ruševina nov dom, nova župna crkva. Također sanirali smo i obnovili kapelu u Šiljakovini. Osim materijalne obnove radili smo i na duhovnoj obnovi naše župne zajednice kroz niz pastoralnih događaja.

Svima koji su sudjelovali na materijalnoj i duhovnoj obnovi velika hvala. Samo onaj koji je svjestan besplatnosti darova koje prima u životu, može besplatno darovati ne tražeći zauzvrat. Jer u konačnici Bog uvijek providi za svoje službenike i službenice koji mu se besplatno daruju u služenju zajednici. Pouzdajući se u Gospodina, vjerujemo da ćemo u novoj godini svoja okupljanja na liturgijska slavlja održavati u novoj župnoj crkvi. U toj vjeri pozivam Vas na ustrajnu molitvu, utječući se Blaženoj Djevici Mariji i zaštitnicima naše biskupije sv. Kvirinu i bl.  Alojziju Stepincu.

Uz pismo možete vidjeti i raspored ovogodišnjeg blagoslova obitelji. Ukoliko netko želi blagoslov prije ili kasnije od predviđenog rasporeda, može se najaviti putem emaila ili telefonski. Unaprijed Vam se zahvaljujem i na obiteljskom daru, koji možete i tijekom godine darovati ako niste u mogućnosti prilikom blagoslova obitelji, to možete učiniti i uplatom na račun župe. Također smo u potrebi i nadalje za donacijama za izgradnju župne crkve, koje možete uplatiti na donacijski račun za izgradnju župne crkve.

Želim Vam da ovaj Božić bude ispunjen Kristovim mirom i Božjim blagoslovom, a 2023., godina Gospodnja, neka Vam donese mnogo milosti Božje koja će Vas obogatiti u služenju Gospodinu. U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani!

Siniša Blatarić, upr. župe

DATUM I DAN

 

MJESTO
26.12.2022.

OD 11:00 SATI

SV.STJEPAN

PONEDJELJAK

-Jantoleki i Strezojevo (Jelekovci,Skrbini,Šaše i Vranešići). – župnik 

– Velika Buna I. dio;Brkićeva ulica od igrališta prema kapeli. – p. Jura Vranjić,

27.12.2022.

Sv. Ivan apostol

OD 9.00 SATI

UTORAK

– Donji Hruševec I.dio: Šabani,Panižići, Gromići, Dumići, Donje Selo, Bradići i Capići. župnik

– Donji Hruševec II.dio: oko kapele;

– Gladovec (Popovići, Borovci, Posavci ,Gvozdanići i Sremići). p. Jura Vranjić

28.12.2022.

Nevina dječica

OD 9.00 SATI

SRIJEDA

–          Velika Buna II. dio: Krušak, Seljine brigade(od groblja prema Pišinskom Bregu) župnik 

–          Velika Buna III.dio:T.P.O. (početak kod Šnelera) od većih brojeva prema manjim. p. Jura Vranjić, 

29.12.2022.

OD 9.00. SATI

ČETVRTAK

– Ključić Brdo (početak od Grđana). p. Jura Vranjić, 

–          Gornji Hruševec (Milatovići, Brezovci, Kostadini, Godinići, Grebenci i Klasnići). župnik, 

30.12.2022.

OD 9.00 SATI

PETAK

–          Velikogorička cesta (od Benšića),Barbarička cesta, Pustike, župnik. 

–          Mala Buna (Vukomerička,Bačurinova,Mikulinova, Turopoljska,Malobunska i Ekonomija). p. Jura Vranjić

31.12.2022.

STARA GODINA

OD 9.00 SATI

SUBOTA

–          Kravarsko I. dio: od Povoljnjaka, Cekovići, Kolarci, Zagorci, Velikogorička cesta, Trg S. Radića-lijeva strana. p. Jura Vranjić, 

–           Kravarsko II.dio:Gajevo, Domitrovići,Trg S.Radića-desna strana.

–          Žitkovčica i Lovrići. župnik, 

01.01.2023.

NEDJELJA

NOVA GODINA – SVETA MARIJA BOGORODICA

NEMA BLAGOSLOVA

02.01.2023.

OD 9:00 SATI

PONEDJELJAK

 Podvornica i Velika Buna Grđani. . p. Jura Vranjić,

– Barbarići Kravarski. župnik,

03.01.2023.

OD 9.00 SATI

UTORAK

–           Šiljakovina I.dio:Lučani,Ivana Šabana. p. Jura Vranjić

–  Šiljakovina II.dio:Bukovići,Fiketi,Bratušeki,Matkovići.

Šiljakovina III.dio:J.Kovačića,F.O. Selje i F.Gašparca. župnik

04.01.2023.

OD 9.00 SATI

SRIJEDA

–           Kozjača: početak Vukašinski breg, p. Jure Vranjić, 

Opatija Gornja (Šajnovći,Salaš,Brajkovići,Sokoli);

– Čakanec (Nestići i Pejaki). župnik, 

          05.01.2023.

OD 9.00 SATI

ČETVRTAK

–          Novo Brdo. p. Jure Vranjić,

–          Gornji Vukojevec, .župnik, 

 

 

 

 

 

Postavite komentar