Još nema komentara

Napreduju radovi na izgradnji crkve u Kravarskom

Jedan od simbola Kravarskog, crkva Uzvišenja Svetog Križa, nakon što je teško stradala u potresu 29. prosinca 2020. godine te je zatim i uklonjena, ovih dana ponovo dobiva svoje obrise. Nova crkva bit će istih dimenzija i oblika te na istom mjestu gdje je bila i stara, a jedina promjena bit će zvonik koji će biti izgrađen prema obliku kakav je bio prije 1945. godine kada je crkva srušena u bombardiranju.

Tijekom 2021. godine izrađeni su idejni, glavni i izvedbeni projekt, a krajem prošle godine dobivena je i građevinska dozvolu za gradnju. Da bi se osigurala sigurnost lokacije u zemlju je početkom ove godine položeno 95 armiranih betonskih pilota dubokih nešto više od 10 metara, a zatim je 20. veljače i blagoslovljen kamen temelja te se započelo s nadzemnim radovima.

Kako je izvijestio župnik vlč. Siniša Blatarić radovi teku prema planu. Nakon mjesec i pol dana podignuti su zidovi u visini pjevališta, a predviđeno je da će do srpnja crkva biti pod krovom. Zatim slijedi i uređenje interijera i vanjskog dijela crkve koje će ovisiti o financijskim mogućnostima. Izgradanja crkve financira se darovima brojnih župljana, sredstvima Zagrebačke županije, Ministarstva regionalnog razvoja te Sisačke i Varaždinske biskupije.

Župnik je i pohvalio entuzijazam svih vjernika te Ekonomskog vijeća župe i Odbora za gradnju čiji su zajednički napori i ostvarili da se ovako brzo krene s gradnjom.

Izvor:

https://www.biskupija-sisak.hr/

 

Postavite komentar