Još nema komentara

Dokle?

„Razmotrite dakle pomno kako živite! Ne kao ludi, nego kao mudri! Iskupljujte vrijeme jer dani su zli! Zato ne budite nerazumni, nego shvatite što je volja Gospodnja!“ (Ef 5,15-17)

„Dani su zli!“, kako istinita tvrdnja za našu današnjicu! Žalopojke, njih uglavnom slušam. Beznađe i strah u očima, to najviše gledam. Zatvaranje i izolacije, to nam se uglavnom događa. Dokle? Dokle, pitam se. Dani su zli. Tim bi više trebalo ozbiljno razmotriti kako živimo. Glavnina rezignirano sluša vijesti. Osamili smo se, zatvorili u sebe, zanemarili zajednicu. Što ćemo time postići? Sačuvati svoj fizički život? Kakav je to život  koji trenutno živimo?

Kušani smo. Kušani smo u ovom vremenu tjeskobe i teškoće. Pitamo li se zašto smo došli u ovaj čas? Prihvaćamo li ga kao priliku za učenje? Slušamo li Božji glas? Gledamo li, razmatramo li Božja djela? Ima li pokornika koji se klanjaju u Božjem hramu? Ima li molitelja na koljenima? Vapi  li itko žarko Božjoj svemoći da nas od zla izbavi? Jesmo li  razdrijeli haljine oholosti? Jesmo li oprali šminku samodopadnosti i posuli se pepelom  pokajanja? Je li proglašen post i pokora? Jesmo li srca obratili Bogu? Ta, kome vjerujemo? Tko će nas iz ovoga izbaviti?  Kako ne shvaćamo: munja je već sijevnula, zvuk udara groma tek slijedi, tek će odjeknuti.

BK

Postavite komentar