1

Legionarsko obećanje brata Ivana Šnelera

Na blagdan Bogojavljenja u četvrtak 6. siječnja 2022. godine legionarsko obećanje položio je brat Ivan Šneler. Čvrstim glasom, glasno i odlučno izgovorio je riječi obećanja Duhu Svetom kojima se kao legionar stavlja u službu Blažene Djevice Marije. U prigodnom nagovoru vlč. Siniša Blatarić, župnik i duhovnik prezidija Kraljica apostola, osvrnuo se na stvaralačku moć Božju. Bog nas svakoga pojedinoga oblikuje kao svoje djelo i u nama čini divote, naglasio je. Kao što Bog u nama gleda odraz svoga lica, tako i mi trebamo u drugima vidjeti odraz Božji. Župnik je čestitao bratu Ivanu koji se nakon duge probe odlučio na djelatno članstvo u Marijinoj legiji. Naši su nam dani darovani kako bismo bili aktivni svjedoci vjere i činili dobro, zaključio je brat Siniša: “Nijedan dan nije tako kratak da se u njemu ne može nešto dobro učiniti.”
Po završetku službenog legijskog sastanka uslijedilo je druženje preko 20 okupljenih među kojima su bili: Tomislav, sin brata Ivana i sestre Kate, predstavnici legionara iz Petrinje i lijep broj molitvenih članova domaćeg prezidija.
S bratom Ivanom prezidij Kraljica apostola trenutno ima šest djelatnih članova, a uz njih i 36 molitvenih članova. Veselimo se daljnjem aktivnom djelovanju brata Ivana te se nadamo da će nas kao samouki umjetnik i nadalje iznenađivati maštovitim djelima kojima dokazuje primljeni talent.

Komentar ( 1 )

  1. Odgovori
    Tatjana says:

    Čestitam Ivane.
    Neka te uvijek prati Gospin blagoslov i Duh Sveti neka ti pokaže put djelovanja u zajednici legionara.
    Bbl.

Postavite komentar