Još nema komentara

Legionarsko obećanje sestre Ljiljane

Pokret Marijine legije osnovan na današnji dan 7. 9.  prije 100 godina u Irskoj i danas je itekako živ i u širenju. Dokazuje to i proslava ove nedjelje kada je župni prezidij Marijine legije postao bogatiji za novu članicu koja je položila legionarsko obećanje, sestru Ljiljanu Dumić.  

Proslavu 100. godišnjice osnutka Marijine legije otvorila je predsjednica prezidija sestra Mara Tonković osvrtom na život  njenog utemeljitelja Franka Duffa i istaknute legionarke Edel Quinn, časne službenice Božje koja je svoj život posvetila širenju Marijine legije u Africi. Proslava je nastavljena redovitim tjednim sastankom prezidija, svečanijim zbog davanja obećanja s. Ljiljane. „Uzdam se da me danas primaš i da ćeš se sa mnom poslužiti te da ćeš moju slabost pretvoriti u jakost“, riječi su obećanja na koje se u svom nagovoru osvrnuo duhovnik prezidija, vlč. Siniša Blatarić. Duhovnost Marijine legije temelji se na sjedinjenju s Marijom, naglasio je brat Siniša, te se osvrnuo na ime prezidija: „Ime Kraljica apostola nije samo ukras, već poziv i obveza da se s Marijom otisnete u apostolat.“ Ohrabrio je s. Ljiljanu da se ne plaši što će govoriti jer slabe Bog poziva da preko njih očituje svoju jakost. Primljenu snagu s. Ljiljana je pokazala svjedočanstvom o doživljenoj milosti u nedavnim teškim trenutcima smrti njezine majke. Želimo joj da ostane hrabra legionarka i preporučamo je u molitve župljana.

Zahvaljujemo svima koji su svojim prisustvom uveličali nedjeljni susret, napose molitvenim članovima prezidija. Uz blagdan rođenja Blažene Djevice Marije molimo: „Djevice i Majko Marijo, potaknuta Duhom Svetim poslušala si Božji poziv, pomozi i nama reći svoj DA naviještanju Isusove riječi.“

Postavite komentar