Još nema komentara

Glavu gore

Skriva li se biljka od svjetla? Nikako, nego u rastu tako rasporedi grane i raširi listove da maksimalno iskoristi sunčevu svjetlost. Suncokret čak glavom svoga cvijeta prati putanju Sunca od izlaska do zalaska. Libi li se biljka crpljenja hranjiva iz tla? Ne, naprotiv, ona razvija ogranke svog korijenja i crpi hranu i vodu za rast. Kako od njih ne učim o prirodi svog duhovnog života? Kompliciram i ne puštam da bude jednostavno?!

Isusove su riječi: „I ja vama kažem: Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se!  Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu tko kuca, otvorit će se.“ (Lk 11, 9) Što Isus kaže, istina je.

Ištite i dat će vam se! Zašto ne primam? Ne primam jer ne ištem. Ne ištem jer nemam vjere da ću dobiti. Smatram kako ne zaslužujem da mi se dadne.

Tražite i naći ćete! Zašto ne nalazim? Zato jer se radije mučim nego da zatražim pomoć. Prepuštam se tjeskobi namjesto da se predam Svevišnjem i dadnem da mi pomogne.

Kucajte i otvorit će vam se! Zašto mi se ne otvara? Ne kucam! Kako će domaćin znati da stojim pred vratima ako ne pokrenem ruku i pokucam?

Bog je dobrota sama, beskrajno je bolji od mene. Ako ja, unatoč grijeha sebičnosti, činim drugome dobro, kako neće ON? On bi mi sve dao što je za moje dobro – to se ja skanjujem zamoliti pomoć. Zašto ne iskoristim Njegovu velikodušnost? Sve što trebam jest reći:

Gospodine, treba mi Tvoja pomoć!
Znam: ljubiš me, želiš mi samo dobro.
Znam: Ti jedini znaš što je za mene dobro.
Znam: želiš ponijeti moje terete.
Znam: Tvoja me Ruka želi voditi.
Dođi!
Oslobodi me lažne slike o sebi.
Rasprši tjeskobe mojih sumnji.
Iscijeli moje rane.
Ukloni moje ograničenosti.
Razveži užad oholosti koja sapinje.
Oslobodi me teškog bremena nesigurnosti i zamjeranja.
Oslobodi me mreža koje me stežu, mreža osjećaja manje vrijednosti.
Oslobodi me okova koji me porobljuju, okova osjećaja nevoljenosti.
Povedi me putem pouzdanja u Tvoju moć.
Preplavi me zahvalnošću za Tvoju brigu.
Učini me darom za Tebe i vodi Putem Istine.BK

Postavite komentar