Još nema komentara

Predstavljena knjižica o svećeniku mučeniku Stjepanu Povoljnjaku

“Omnia ad maiorem Dei gloriam”, glasi naslov knjižice o Stjepanu Povoljnjaku, svećeniku mučeniku, koja je bila predstavljena 18.05. u sklopu “Dani Stjepana Povoljnjaka” u dvorani zgrade gdje se trenutno održavaju liturgijska slavlja u Kravarskom.

U predgovoru knjižice se kaže kako je povod izdavanje ove knjižice pokretanje manifestacije “Dani Stjepana Povoljnjaka” od 14. do 25. svibnja 2021. godine. kako bi se vjernici i javnost bolje upoznali sa mladim svećenikom koji je nakon II. svjetskog rata 1946. godine bio okrutno ubijen u svojoj 27. godini života.

Time se želi pokrenuti budući proces moguće beatifikacije proglašenja blaženim. U knjižici se donosi životopis Stjepana Povoljnjaka, sačuvani spis iz spomenice kada je bio upravitelj župe Kravarsko, popis svećenika i redovnica koji su potekli iz župe Kravarsko, popis svećenika koji su službovali u župi Kravarsko. U knjižici su stavljene molitve Svetom Josipu, molitva Gospi za duhovna zvanja i molitva za obitelj. Knjižica je popraćena i sa nekoliko fotografija.

Ova knjižica se poklanja župljanima kao dar za svesrdnu pomoć koju iskazuju kroz svoje zalaganje, bilo duhovno bilo materijalno, kako bi se izgradi nova župna crkva.

Na kraju su dodijeljene zahvalnice, pojedinim zajednicama, udrugama i pojedincima koji su se nakon potresa bili uključili u pomoć i donaciji za izgradnju nove župne crkve. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su nam do sada na bilo koji način pomogli. I kako u svom naslovu spomenice ističe naš svećenik mučenik, neka bude sve na slavu Božju!

Postavite komentar