Još nema komentara

“Kako dalje?”

U sklopu “dani Stjepana Povoljnjaka”,

U nedjelju 16. svibnja 2021. u župi  Uzvišenja Svetoga Križa Kravarsko predavanje “Kako dalje” održala je profesorica Maja Jakšić, psihoterapeutkinja i specijalistica iz pastorala kriznih situcija.
U predavanju je bilo govora o tome kako u teškim životnim situacijama može pomoći psihoterapija i kako pomaže vjera.
Predavačica je govorila o najčešćim problemima u međuljudskim odnosima s posebnim naglaskom na bračne i roditeljske problematične odnose, o nedjelotvornim i djelotvornim ponašanjima, korisnim i štetnim uvjerenjima i nerealnim očekivanjima. Dala je nekoliko smjernica o tome kako preuzeti odgovornost za svoj život i stalno naglašavala i osvještavala nad čime u životu imamo, a nad čime nemamo kontrolu i što u životu možemo mijenjati, a što bismo trebali prihvatiti. Bilo je govora o strahovima i traumatskim iskustvima uslijed potresa, ali i posttraumatskom rastu.
Potaknula je sve da se slobodno obrate na dežurne brojeve mobitela 095/7109-226 i 091 2204 422‬ i pozvala da se preporuče i onima za koje mislimo da su u potrebi za ovakvom vrstom pomoći. Nakon predavanja bila je i mogućnost za osobni razgovor u župnom uredu do 17h.

Na ovom linku možete pročitati tekst o strahovima i panici.

https://slobodnadalmacija.hr/misija/kolumne/bez-panike-u-napadu-panike-836976

Postavite komentar