Još nema komentara

Korizmeni put vjere, nade i ljubavi

Čistom srijedom ili Pepelnicom započinje za nas kršćane katolike milosno vrijeme korizme. Da bi nam to vrijeme zaista proteklo u milosti u župi nudimo zanimljivih sadržaja kako bi se duhovno pripremili za naš Vazam.

Svaki UTORAK/PETAK – u 17:30 sati pobožnost križnog puta, sveta misa uz korizmene propovijedi na temu Biblija – ljudska ili Božja riječ.

ČETVRTAK – pobožnost klanjanja nakon svete mise u 18:00 sati.

ČETVRTAK/SUBOTA – mogućnost duhovnog razgovora ili sakramenta svete ispovijedi od 15:00 – 17:00 sati. U župnoj kući. Potrebno je prethodno se najaviti.

SUBOTA – molitva Krunice u 12:20 ispred župne crkve.

Iskoristimo ovo milosno korizmeno vrijeme kako bi se osnažili u vjeri, nadi i ljubavi, onako kako nam to predlaže i papa Franjo u ovogodišnjoj poruci za korizmu:

“Najavljujući učenicima svoju muku, smrt i uskrsnuće, kako bi ispunio Očevu volju, Isus im otkriva duboki smisao svoga poslanja i poziva ih da se u to uključe, radi spasenja svijeta.

Na korizmenom putu koji nas vodi do vazmenih slavlja sjetimo se Onoga koji »ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu« (Fil 2, 8). U ovo vrijeme obraćenja obnovimo svoju vjeru, napajajmo se na vrelu “žive vode” nade i otvorena srca prihvatimo Božju ljubav po kojoj postajemo braća i sestre u Kristu. U uskrsnoj noći obnovit ćemo naša krsna obećanja da bismo se, po Duhu Svetom, ponovno rodili kao novi muškarci i žene. No, kao i cio kršćanski život i sâm korizmeni hod sav je obasjan svjetlom uskrsnuća, koje oživljuje osjećaje, stavove i odluke onih koji žele slijediti Krista.

Post, molitva i milostinja, kakvima ih je Isus predstavio u svojemu propovijedanju (usp. Mt 6, 1-18), uvjeti su i izraz našega obraćenja. Put siromaštva i odricanja (post), pogled i geste ljubavi prema ranjenom čovjeku (milostinja) i sinovski dijalog s Ocem (molitva) omogućuju nam uosobiti iskrenu vjeru, živu nadu i djelatnu ljubav.”

Postavite komentar