Još nema komentara

Kako će to biti?

„Kako će to biti …?“, pitala je Marija anđela koji joj je navijestio da će začeti i roditi Spasitelja. Radoznao je stvor čovjek, sve želi znati. On poznaje prirodne zakone, gravitacija mu tijelo drži čvrsto na zemlji. Ipak, zaboravlja najvažnije: sve je u ruci Stvoritelja, sve je u Njegovoj moći. Čitav stvoreni svijet diše i živi u Bogu Stvoritelju.

Bliži se blago vrijeme slavlja rođendana Spasitelja Isusa Krista, Onoga koji za sebe kaže: „Ja sam pastir dobri…“ (Iv 10, 11) Službu tog Pastira najavljuje Bog na usta proroka Ezekijela: „Jer ovako govori Jahve, Gospod: Evo me, sam ću potražiti ovce svoje i sam ću ih pasti!… Potražit ću izgubljenu, dovesti natrag zalutalu, povit ću ranjenu i okrijepiti nemoćnu, bdjeti nad pretilom i jakom – past ću ih pravedno.“ (Ez 34; 11, 16) Kako sjajne vijesti! Udaljio si se od Boga? On željno čeka da dođeš k sebi, da zavapiš: „K’o ovca izgubljena ja zalutah: o potraži slugu svojega…“ (Ps 119, 176) On traži tebe, izgubljenu ovcu svoga ovčinjaka: oglasi se, pomozi Mu u potrazi! Zapleo si se u grmlje poroka i nečistoće? On će te osloboditi. Upao si u zamku ovisnosti i ne možeš se izvući? On će te izbaviti. Srce ti je postalo pretilo, usalilo se od neumjerenog uživanja? On će ti pomoći. Izgubljen si u pustoši svijeta? On će te naći. Krvariš; zadobio si rane od posrtanja po liticama negostoljubivog visočja kojim lutaš? On će ih poviti. Opkolili su te vukovi sila zla, prijete, približuju ti se, na tebe reže? On će te obraniti svojim štapom. Lutaš bezvodnim krajem, na izmaku si snaga? Povest će te na tihane vrutke da se napojiš, okrijepit će ti dušu i dati ti odmora. (Ps 23)

Je li sve to moguće? Naravno; zar sumnjaš u riječi Vječnoga? Kako će to biti? Ne pitaj, samo vjeruj. Ta Njegova si svojina, On sam hita da te spasi (Iz 35,4). Zalutalog, neće te ostaviti: potražit će te, naći, uzeti u naručje, postaviti na svoja ramena i ponijeti ostatku svoga stada na sočne pašnjake.

Eto razloga za veselje! Ispod maski razvucimo usta u osmijeh, neka se oči krijese radošću jer dolazi Pastir dobri, pohodit će nas Spas naš.

Dobro došlo milo Dijete, toliki Te izgubljeni čekamo.

BK

Postavite komentar