Još nema komentara

“Za 1000 radosti – Uvijek normalno – ljubav!”

Treću adventsku nedjelju, obilježavamo ka “Nedjelju Caritasa”, kada se u župama prikuplja novčana sredstva za Crkvene karitativne ustanove i službe. Nedjelja Caritasa ove se godine provodi pod geslom – “Svjedoci svjetla”

“Čovjek u tami pandemije traži tragove svjetla koji će rasvijetliti svijet i osloboditi ga sadašnjih briga, strepnji i pogibelji. Unatoč tami noći polako se na obzoru povijesnih zbivanja pale svjetla nade. Ona se probijaju kroz tamu i polako, ponekad vrlo neprimjetno, obasjavaju noć i njezinu težinu pretvaraju u ljepotu. Svjetlo koje se pali najavljuje dan koji donosi spas, koji obećava oslobođenje od tame…

Ova pandemija nam otkriva kako je istinska tama čovjeka njegova nutarnja bijeda, ravnodušnost, sljepoća i neosjetljivost za drugoga, a svjetlo koje pobjeđuje tu tamu jest iskrena, nesebična ljubav koja se daruje. To svjetlo potrebno je ucijepiti u srca ljudi da bi prihvatili Božju ljubav i davali je drugima.” ( iz poruke biskupa Bože Radoša za Nedjelju Caritasa)

Osim Nedjelje Caritasa, traje i i program “Za 1000 radosti” koji se ove godine provodi pod nazivom “Uvijek normalno – ljubav!”

Programom „Za 1000 radosti“ Hrvatski Caritas od 2003. godine, a u predbožićno vrijeme napose, u zajedništvu s biskupijskim Caritasima te mrežom župnih Caritasa, diljem Hrvatske nastoji pokrenuti ljude na pomoć obiteljima nezaposlenih, višečlanim obiteljima, braniteljskim obiteljima, obiteljima koje su u dugovima, obiteljima u kojima je netko od članova teško bolestan – onima koje dugotrajna teška ekonomska situacija najbolnije pogađa. U tom razdoblju konkretna pomoć stigla je do desetaka tisuća obitelji u nevolji, a uz nju ohrabrenje i nada – i radost uz poruku: „Niste sami!“

Pomažimo zajedno na najrazličitije načine: darujući ljudima pomoć, hranu, novac, podršku, objed, solidarnost, ali i ohrabrenje, prijateljstvo, izlet, iznenađenje, igru, veselje… Darujući od srca obradovat ćemo mnoge!

Svoje donacije možete izvršiti i uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa IBAN HR4023400091510126452, poziv na broj 7-20. ili on-line uplatom putem www.caritas.hr.

Postavite komentar