Još nema komentara

Došašće – blagoslov obitelji

Poštovani župljani,

Pred nama je jedno liturgijsko vrijeme, iščekivanja i dočekivanja rođenja i dolaska našeg Spasitelja Isusa Krista. Ovogodišnje vrijeme došašća i božićno vrijeme bit će specifično ponajviše zbog zahvaćenosti pandemijom virusa COVID-19, koji ste i vi sami neki iskusili.

S obzirom na epidemiološke mjere koje su nastupile o ograničenju broja vjernika na svetim misama unutar crkvenog prostora ( do 25 osoba), potičem da nastojimo se držati svih tih mjera. Znam koliko će to biti teško prihvatiti, pokušajmo to prikazati kao jednu vlastitu žrtvu za nečije spasenje i prestanka širenja ove pandemije.

Kroz čitavo ovo vrijeme bit će subotom navečer sveta misa u 18:00 sati od nedjelje, što i sam biskup potiče, počevši od današnje subote. (28.11.)

S obzirom da neće biti moguće organizirati redovitu „veliku božićnu ispovijed“, osobno bit ću na raspolaganju svakim danom prije i poslije svetih misa za sakrament ispovijedi, a nastojat ću da subotom dođem i u neko vrijeme na filijale što će te biti naknadno obavješteni.

Ove godine osim redovitog termina (kao i dosadašnjih godina) blagoslova obitelji, nudim mogućnost da tko želi može primiti blagoslov obitelji i kroz vrijeme došašća.

Potrebno je samo kontaktirati župnika i dogovoriti termin kada bi vam odgovaralo. To možete učiniti bilo da nazovete na broj telefona ili mobitela, bilo putem emaila ili još bolje putem aplikacije e-župa (što bi bilo najbolje).

Svima želim da se duhovno zajedno pripremimo za rođendan našega Spasitelja i da s vjerom koračamo u susret novim izazovima koji su pred nama, ali nikad sami jer Krist Gospodin je uz nas.

Siniša Blatarić, upr. župe

Postavite komentar