Još nema komentara

Acies – godišnja posveta Marijinih legionara

„Gle, kako je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti!“ (Ps 133,1) Ljepotu i snagu zajedništva Marijinih legionara mogli smo iskusiti u našoj župi u subotu 17. 10. na Aciesu.

Program proslave Aciesa počeo je u 14 sati duhovnom obnovom  koju je vodio župnik vlč. Siniša Blatarić. Tema prvog izlaganja bila je „Upoznati sebe i bližnjeg“. Tko smo ja? Tko smo mi? Ljubljena djeca Božja obdarena mnoštvom darova, jedinstvena, orginalna i vrijedna u Božjim očima. Stvorenja smo Božja stvorena u ljubavi,  za vječnost.

„Prožeti milošću“, bila je tema drugog izlaganja. Polazište za to promišljanje bila je Djevica Marija – žena koja je ispunjena Božjom milošću. „Anđeo uđe k njoj i reče: »Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom!«

 Milost je naklonost Boga čovjeku, zagrljaj kojim nas Bog grli u intimnosti ljubavi i u svojoj velikoj dobroti. Svatko je od nas doživio Božju milost. U predavanjima je vlč. Siniša iznio vlastita svjedočanstva prihvaćanja sebe i doživljavanja Božje milosti.

U nagovoru pred sam čin obnove posvete pozvao je legionare da budu odvažni i da se poput Marije predaju u službu Trojedinom Bogu. Gospodin udjeljuje milost i daje snagu za izvršavanje onoga na što nas poziva i kao legionare i kao vjernike naših župa. A okupilo se na Acies mnoštvo legionara iz svih krajeva biskupije: Petrinje, Siska, Lasinje, Kutine, Žažine, Donje Kupčine, … Svaki ponaosob od prisutnih legionara obnovio je prisegu Mariji.

U pauzama između predavanja, kao i kasnije, mnogi su legionari iskoristili priliku za ispovijed. Tijekom molitve krunice na nakanu za misije i molitve legijskih molitvi bilo je na klanjanje izloženo Presveto Tijelo Kristovo.

Službeni dio proslave Aciesa završio je svečanim euharistijskim slavljem. Sva događanja pjesmom je popratio zbor legionara.

Čast nam je što smo bili domaćini uistinu lijepoj proslavi Aciesa komicija Gospa snježna Petrinja.

Postavite komentar