Još nema komentara

Zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke

Jedanaesto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održano je u subotu 22. kolovoza. Središnji dio hodočašća bilo je svečano misno slavlje, koje je predvodio biskup Vlado Košić u zajedništvu s pedesetak svećenika pristiglih iz svih župa biskupije zajedno sa svojim vjernicima.

Biskup je najavio kako će nova pastoralna godina u biskupiji, a koju uskoro započinjemo, biti posvećena djedovima i bakama. Donijevši riječi pape sv. Ivana Pavla II. kao i pape Franje biskup je između ostalog podsjetio na poruku pape Franje od 31. srpnja ove godine u kojoj je mladima poručio kako su potrebne konkretne geste ljubaznosti prema starijima, posebice onima najusamljenijima koji su zaključani u svojim domovima i nisu vidjeli bližnje mjesecima.

Dan ranije, u petak 21. kolovoza, održano je osmo hodočašće mladih Sisačke biskupije od kojih je jedan dio do svetišta pristigao pješice i biciklima iz Siska, Sunje, Petrinje i Volodera. I ove godine mladi su biskupu i okupljenima bogatim programom predstavili svoj rad u protekloj pastoralnoj godini pa je tako napravljen osvrt na koncert duhovne glazbe „Ljiljani – pjesma za nebesa“ koji je održan u Voloderu, prošlogodišnji Mladifest u Viduševcu te akciju „72 sata bez kompromisa“. Tokođer, najavljeno je kako će se ovogodišnji 2. Mladifest pod nešto drugačjijm okolnostima održati od 11. do 13. rujna u Petrinji, a nova akcija „72 sata bez kompromisa“ od 15. do 18. listopada.

Izvor: Sisačka biskupija

Postavite komentar