Još nema komentara

„Velika mi djela učini Svesilni“

Blažena Djevica Marija, pošto je prihvatila biti suradnicom u Božjem planu spasenja, izgovara riječi hvalospjeva Bogu i svjedoči: „Velika mi djela učini Svesilni“. Ne samo njoj, Bog čini velika djela svakome koji se odazove na Njegov poziv.

To može posvjedočiti i s. Kata Šneler koja se odazvala Božjem pozivu  i odvažila se dati legionarsko obećanje. Svečani čin održan je u nedjelju 21. lipnja u sklopu redovitog sastanka prezidija Marijine legije Kraljica apostola. Nakon molitve krunice i čitanja duhovnog štiva, sve nazočne pozdravila je predsjednica prezidija s. Mara. Pred prisutnim župnikom, suprugom i svojom kumom, predstavnicima kurije Gospa snježna Petrinja na čelu s predsjednikom b. Vladom te pomoćnim i aktivnim članovima domaćeg prezidija, s. Kata je odlučno izgovorila riječi legionarskog obećanja. One počinju zazivom Duha Svetoga: „Siđi na mene i napuni me sobom samim, da Tvoja snaga podupre moje slabo djelovanje te da ono bude oruđe Tvojih veličanstvenih planova.“ U prigodnom nagovoru župnik i duhovnik prezidija b. Siniša citirao je riječi sv. Ljudevita Marije G. Montfortskog: „Kada Duh Sveti, njezin Zaručnik, nađe Mariju u kojoj duši, on tamo leti i ulazi u svojoj punini, te se toj duši daje to obilatije što više mjesta ona dade Njegovoj Zaručnici .“ Poželio je s. Kati da bude hrabra srca i svjedoči bez bojazni vjeru u uskrslog Krista, s punim povjerenjem u Gospodina. Nagovor je b. Siniša završio riječima posvete. „Presveta Djevice Marijo, Majko i Kraljice moja, tvojemu Bezgrješnom Srcu posvećujem i predajem čitavo svoje biće: svoje misli, riječi i djela. Neka se u meni, i po meni, uvijek i u svemu vrši volja Božja.“ Podijelio je potom blagoslov s. Kati, a na kraju sastanka i svima prisutnima.

Uslijedilo je druženje svih preko 20 okupljenih na terasi župnog dvora. Tu je velečasni Siniša asistirao b. Damiru, našem vrijednom pomoćnom članu, u pripremi roštilja. S. Kati se nazdravilo izvrsnim vinima po odabiru iskusnog sommeliera b. Ivana Šneler.

Svjedočili smo uistinu radosnom danu za naš prezidij, prvom obećanju nakon stanke od četiri godine. Gospodin neprestano poziva; vjerujemo da će se u našoj župi  još puno hrabrih i predanih laika odazvati u  Njegovu službu.

Postavite komentar