Još nema komentara

Uskoro dostupna “katolička verzija Netflixa”!

“VatiVision” naziv je nove digitalne platforme za gledanje serija, dokumentarnih i igranih filmova s katoličkom porukom, po uzoru na “Netflix”. Osim postojećih najavljuju se i novi sadržaji u vlastitoj produkciji. Nova platforma s radom počinje 8. lipnja.

Sadržaj iz sedme umjetnosti poput filmova o Papama, Vatikanskim muzejima, obiteljski filmovi i oni koji su snimljeni o životima svetaca samo su dio ponude VatiVisiona piše talijanska La Stampa, donosi Nedjelja.ba. „Cilj je širenje kulture, umjetnosti i vjere preko filmova, televizijskih serija i dokumentaraca nadahnutih kršćanskom porukom“, objasnio je Luca Tomassini, predsjednik spomenute platforme na konferenciji za medije.

Platforma je nastala na inicijativu grupe vjernika laika, ali nije u vlasništvu Crkve

Prvi film koji će biti prikazan na „katoličkom Netflixu“ je dokumentarac Lourdes redatelja Thierrya Demaizièrea i Albana Teurlaia, o poznatom francuskom svetištu. „Pozdravljamo ovu inicijativu katolika, kršćana i stručnjaka za radio-televiziju koji su odgovorni za procjenu što izabrati, a što ne“, istaknuo je prefekt vatikanskog Dikasterija za komunikacije Paolo Ruffini te dodao kako je katolička televizija Tv 2000 ponudila VatiVisionu uvrštavanje u katalog ponudu dokumentarnih filmova koji su nastali u njezinoj produkciji.

Platforma je nastala na inicijativu grupe vjernika laika, ali nije u vlasništvu Crkve niti je za njenu uređivačku politiku odgovorna Crkva. Bit će digitalno dostupna u cijelom svijetu, najprije u Italiji, a uskoro i u SAD-u, Meksiku, Argentini, Filipinima, Španjolskoj, Poljskoj te drugim zemljama. Predviđena je i vlastita produkcija VatiVisiona, a pristup korisnicima bit će omogućen uz jednostavno plaćanje (kartično, PayPal i Vialplay). Zainteresirani će sadržajima moći pristupiti s različitih uređaja: pametnih telefona i televizora, tableta, kompjutera i laptopa.

Izvor: HKM

Postavite komentar