Još nema komentara

Župno bdijenje uoči svetkovine Duhova

Večer uoči blagdana Pedesetnice u našoj je župi organizirano duhovsko bdijenje. Okupio se velik broj župljana, svi s namjerom da, poput prvih Isusovih učenika i Blažene djevice Marije, budu jednodušno postojani u molitvi i iščekivanju silaska Duha Svetoga. Po Isusovim riječima:„… Ako je tko žedan, neka dođe k meni! Neka pije koji vjeruje u mene!…“ (Iv 7,37-38), došli smo napojiti se Živom Riječju.

Slavlje je započelo molitvama devetoga dana devetnice Duhu Svetom, a nastavljeno  svečanom misom. U nadahnutoj propovijedi je župnik vlč. Siniša govorio o Gospodinu koji stvara i u prah vraća, koji svojim dahom obnavlja lice zemlje. Potom je podijelio sakrament sv. Potvrde kandidatkinji sestri Kati koja se za njega poukama pripremala kroz cijelu Korizmu. Skupa s njom cijela je župna zajednica pritom obnovila svoja krsna obećanja.

Bdijenje je nastavljeno molitvom krunice Duhu Svetom koju su vodili članovi Marijine legije. Razmatranja otajstava krunice čitali su mladi župe. Slavlje bdijenja završeno je klanjanjem Presvetome sa službom svjetla. Pjesme slavljenja tijekom cijelog bdijenja predvodio je Ivan Zlodi, a u njih se srcem i glasom uključila sva okupljena zajednica. U razmatranjima klanjanja promišljali smo o milosti dara Duha Svetoga koja se izlijeva na svako tijelo, izvor je svetosti i svjetlo kojim razum spoznaje. Duh Sveti u svojoj nam dobroti daje da ga možemo doseći, ispunja srca i uzdiže ih, vodi slabe i usavršuje naš duh. Prepustimo se i predajmo Njegovom vodstvu!

Postavite komentar