Još nema komentara

Taize nudi online susret za Pedesetnicu! Mladi od 18 do 35 imaju priliku sudjelovati s mladima iz cijeloga svijeta na online susretu uoči Pedesetnice od 29. navečer do 31. svibnja.

Ekumenska zajednica Taize, poznata po svome radu s mladima, poziva sve one između 18 i 35 godina da se prijave na online susret za duhovski vikend, počevši 29. svibnja u večernjim satima do 31. svibnja. Taizeov tradicionalni ljetni susret se trebao održati u Burgundiji u Francuskoj, no zbog pandemije koronavirusa i ograničenja kretanja u mnogim zemljama, odlučili su pružiti sadržaje virtualnim putem.

Program susreta sličan je onome redovitih okupljanja u organizaciji braće iz Taizea – molitva, kateheze u manjim skupinama i tematska razmatranja, namijenjen u prvom redu uzrastu od 18 do 25 godina. 

Ekumensku zajednicu u Francuskoj osnovao je brat Roger godine 1940. Mjesto Taize na jugu francuske Burgundije danas okuplja više od stotinu braće, katolika i protestanata, iz 30 zemalja svijeta. Uzdržavaju se vlastitim radom i brinu se o siromašnima te organiziraju susrete za mlade bogate duhovnim i zabavnim programom. Svake godine zajednica organizira i Hodočašće povjerenja na zemlji, gdje se za vrijeme zimskih praznika, tj. oko Nove godine, okuplja veliki broj mladih kršćana.

Izvor: IKA

Postavite komentar