Još nema komentara

PET GODINA DJELOVANJA MARIJINE LEGIJE U ŽUPI KRAVARSKO

Na misi u župnoj crkvi u nedjelju 24. svibnja 2020. župnoj su se zajednici povodom proslave pete godišnjice djelovanja predstavili legionari prezidija Kraljica apostola: predsjednica Mara Tonković, dopredsjednik Stjepan Kolarec, blagajnica Kata Šneler i tajnica Biserka Kolarec. Uz navedenih četvoro aktivnih članova, prezidij ima i 32 pomoćna člana. Svesrdnu pomoć u radu prezidiju pruža duhovnik prezidija vlč. Siniša Blatarić koji je redovit na sastancima prezidija. On je najavio legionare i ohrabrio ih da svjedoče o svom radu. Osnovne podatke o prezidiju iznijela je s. (sestra) Biserka. Istaknula je da su legionari jedna vojska poslušna svom zapovjedniku – Blaženoj djevici Mariji. Oružje legionara je molitva, a zadatak privesti ljude vjeri. Vremena za rad ima, svjedoči s. Biserka, jer je Bog gospodar vremena.

B. (brat) Stjepan istaknuo je duh međusobnog poštovanja, razumijevanja i uvažavanja među članovima. Predstavio je zadatke (apostolate) koje izvršavaju članovi prezidija: posjete obiteljima, starijim i nemoćnima, te korisnicima staračkog doma u Ključić Brdu, molitvu  krunice za duhovna zvanja svake prve subote u mjesecu i popis knjiga u župnom dvoru. S. Biserka i b. Stjepan u prezidiju su od prvog sastanka, a s. Mara priključila se tri mjeseca kasnije.

Najkraći staž u prezidiju ima s. Kata, tek nešto više od pola godine. Svjedočila je da ju je u prezidij privukao miran tijek sastanaka, želja da se ohrabri u naviještanju vjere i srdačan odnos među članovima. Svjedočanstvo je završila riječima: „Evo me, neka mi bude po Tvojoj riječi“.

 S. Mara govorila je o svom prvom posjetu Međugorju 2007. iza kojeg su uslijedila mnoga druga. 2011. godine u listopadu dobila je poticaj na svakodnevnu molitvu krunice preko Gospine poruke: „Draga djeco, moje majčinsko srce poziva vas na molitvu. Molite, molite! … Ja ću vas i dalje voditi“. Po godinama svakodnevne molitve krunice s. Mara je rasla pobožnosti prema Mariji i svjedoči da ju je ona već od prvog odlaska u Međugorje pripremala za svog vojnika.  

Svjedočenje legionara naišlo je na odobravanje župljana. Legionarima trebaju sve snage i brojnije članstvo pa su župljani pozvani na tjedne sastanke koji se održavaju nedjeljom u 18 sati. Daj Bože da ovo predstavljanje rezultira novim odazivom župljana u aktivno ili pomoćno članstvo prezidija!

Autor: Biserka Kolarec

Postavite komentar